BAŞVURU SAHİPLERİ
- Üniversiteler
- Özel Sektör İşletmeleri
- TÜBİTAK Ar-Ge birimleri
- Sivil Toplum Kuruluşları (STK)
Proje yürütücüsü en az yüksek lisans mezunu olmalıdır.
DESTEKLENEN ALANLAR VE DESTEK UNSURLARI
- Tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu öncelikli konularda; Özel sektör Ar-Ge kültür ve kapasitesinin geliştirilmesi, yeni tür, çeşit, teknoloji, model, ürün vb. geliştirilmesi, çıktıların, çiftçiler ve tarımsal sanayicilere aktarılması amaçlanmaktadır.
- Tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu öncelikli konulara ilişkin ARGE proje faaliyetlerinin aşağıdaki listede yer alan giderleri desteklenmektedir:
- Başvuru rehberinde ilan edilen öncelikli konularda tarımsal Ar-Ge projeleri desteklenmektedir.
- Destek üst limiti 1. Grup Öncelikli Konular için 300.000 TL, 2. Grup Öncelikli Konular için 1.000.000 TL’dir. Destek oranı Üniversitelerin ve TÜBİTAK Ar-Ge birimlerine %100, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına %70 oranındadır.
- Makine-teçhizat, hizmet alımı, sarf malzemeleri ve seyahat giderleri destek kapsamındadır.
- İnşaat ve altyapı giderleri, danışmanlık ve eğitim ücretleri, taşıt alımları, tarımsal alet ve ekipmanların satın alınması ve ticari üretime yönelik büyük kapasitede makine, ekipman, sarf malzemesi vb giderler desteklenmemektedir.
- Projelere ilişkin, başvuru sahibinin sağlaması gereken Kurum nakdi katkı payı miktarı, projeye olan Bakanlık katkısının en az %30’udur.
- Projelerde proje ortağı bulunması zorunludur. Üniversitelerin ve TÜBİTAK Ar-Ge birimlerinin en az bir özel sektör ile ortaklık yapmaları zorunludur. Özel sektör, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının en az bir enstitü ile ortaklık yapmaları zorunludur.
- Proje süresi en fazla 36 ay olmalıdır.
SON BAŞVURU TARİHİ
9 Ekim 2020
Comments are closed